Lente Percussie Beleving 2024

Op de zaterdagen 13 en 20 april en 4 mei verzorgt Christine Schukking weer een opzwepende Lente Percussie Beleving in Podium De Vlam, Beukenlaan 2 Rhenen. Kaartjes zijn nu verkrijgbaar via de oranje button rechts op de pagina. Entree is inclusief koffie en thee.

Al drie jaar vinden de percussie beleving sessies van Christine Schukking in Podium De Vlam gretig aftrek. Speciaal voor deze sessies creëert zij unieke composities. Een ervaring met gepassioneerd percussie spel, aangenaam als een warm bad.

Cubaanse ritmes

In 1964 schreef de Cubaanse pianist en componist Pérez Prado een prachtige korte compositie: El Dengue del Amor. Dit nummer wat hij speelde met zijn orkest, leent zich uitstekend als bewerking voor de eerste percussie beleving sessie van dit seizoen. Een heerlijk opzwepend ritme met fijne breaks en eenvoudige zang.

Op 20 april: Bomba!

In de tweede sessie spelen we een traditionele Afro-Puerto Ricaanse Bomba. Het nummer Lamento Borincano van het ensemble Grupo Afro Boricua, vormt de inspiratie bron voor deze prachtige Bomba. Het typische ‘cuá’ houten klankpatroon samen met de swingende ritmes van de trommels en maraca zet ons aan tot dansen.

Verrassingseffect

In de laatste sessie spelen we op de cajon (kist) een Funky nummer mee met de muziek. Welke dat zal zijn gaat Christine nog niet verklappen. Het verrassingseffect is groot als blijkt dat je het nummer al kunt meespelen nadat je de ritmes, stops en breaks hebt aangeleerd.

Totaal van Slag

Kijk ook op de website van Christine Schukking: https://totaalvanslag.nl/ of bezoek haar Facebookpagina https://www.facebook.com/totaalvanslag.nl/. 

Kaartjes

Op de zaterdagen 13 en 20 april en 4 mei verzorgt Christine Schukking weer een te gekke Lente Percussie Beleving in Podium De Vlam, Beukenlaan 2 Rhenen. Kaartjes zijn nu verkrijgbaar via de oranje button rechts op de pagina. Entree is inclusief koffie en thee.

ZA - 13.04.2024
ZA - 20.04.2024
ZA - 04.05.2024

Aanvang: 11:00 – 12.00 uur

Prijs per les
€ 17,50 (Vrienden € 15,00)