Concert (Korenwinde): Pedano en Van Nee

logo-korenwinde

Werken n.t.b.

Helemaal onder de indruk van het spel van Janine Jansen wilde Anuschka Pedano als peuter al viool leren spelen. Omdat ze zo’n spring in ’t veld was, besloten de ouders nog even te wachten en met zeven jaar hield ze vol trots haar eerste viooltje in handen. De teleurstelling was echter enorm toen ze niet gelijk net zo mooi speelde als haar grote idool. Als stimulans om vooral niet op te geven kocht haar oma een CD met de vioolconcerten van Bruch en Mendelssohn gespeeld door Janine met als bonustrack de Romanze van Bruch op altviool. De vioolconcerten waren mooi, maar de Romanze, die was prachtig! Hij is ontelbare keren gedraaid en werd voor de inmiddels negenjarige Anuschka de reden om over te stappen op de altviool. En dat bleek een geweldige keuze.
De passie voor de warme, mooie diepe klanken van haar instrument leidde ertoe dat ze al op jonge leeftijd het Britten Altvioolconcours won. Meerdere eerste prijzen volgden bij o.a. het Prinses Christina Concours en het Concours Européen pour Jeunes Solistes in Luxemburg. Ze ontving de Classic Young Masters Award en stond in de finale van het Concertgebouwconcours.
De kroon op het harde werken was de CD-opname van haar favoriete Romanze van Bruch, in 2019 in München onder begeleiding de LGT Young Soloists, een getalenteerd internationaal strijkersensemble.

Anuschka is een heel veelzijdige altvioliste, actief als soliste en kamermusicus en heeft op vele en diverse podia gestaan. Zoals in Theater Carré Amsterdam, de Doelen Rotterdam, de Elbphilharmonie in Hamburg of de Musikverein in Wenen. Ze speelt regelmatig op muziekfestivals zoals het Grachtenfestival of het Internationaal Kamermuziekfestival op Schiermonnikoog, waar ze in 2022 de publieksprijs ontving.
Met haar zus, hoboïste en zangeres Maria Pedano, vormt ze een duo;  ze brengen niet alleen met veel plezier het klassieke repertoire ten gehore, maar ook de Argentijnse tango of heerlijke romantische Franse chansons. De zusjes waren regelmatig te gast bij Podium Witteman.

Anuschka studeert bij Nobuko Imai aan het Conservatorium van Amsterdam en bespeelt een mooie Jean-Baptiste Vuillaume (1864) haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.

Jorian van Nee studeert piano aan het Conservatorium van Amsterdam bij Frank Peters. Hij volgde masterclasses van onder andere Igor Roma, Ronald Brautigam en Jan Wijn. Tevens volgde hij enkele compositielessen bij Willem Jeths. Jorian treedt regelmatig op, zowel solo als in ensembles. Hij speelde ook met het Residentie Orkest in Den Haag en met Sinfonia Rotterdam. Hij is te horen geweest op de radio, onder andere bij Radio Klassiek Muziekwijzer en Spiegelzaal. Hij verscheen op TV bij De Wereld Draait Door en Podium Witteman. Jorian componeert ook zelf en speelde al eigen werk live op Radio Klassiek.
In 2013 won hij een eerste prijs bij het Prinses Christina Concours terwijl hij bij het Prinses Christina Compositie Concours tevens een eerste prijs kreeg  voor twee van zijn eigen pianostukken. In 2015 won hij de prijs voor de beste begeleiding bij het Prinses Christina Concours. Hij viel ook in de prijzen bij het Peter de Grote Festival en het Young Pianist Foundation-concours. Samen met Pieternel Tils en Florianne Remme speelt hij in het Audax trio. Jorian heeft een Bechstein-vleugel van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

ZA 06.04.2024

Deuren open: 19:30 uur
Aanvang: 20:00 uur

logo-korenwinde

Prijs
€ 20

t/m 18 jaar gratis
19-26 jaar € 15