Film i.s.m. Amnesty: “Ballon”

Dinsdag 2 april om 20.00 uur draait de Duitse film “Ballon” in Podium De Vlam, Beukenlaan 2 Rhenen. De film wordt gebracht samen met Amnesty, afdeling Rhenen. Het is de zomer van 1979 in Thüringen. De families Strelzyk en Wetzel hebben een gewaagd plan. Ze willen met een zelfgemaakte luchtballon vluchten van de DDR naar het Westen. Zelfs wanneer de ballon gebouwd is, blijft vader Günter Wetzel tegen de ontsnapping. Kaartjes zijn nu verkrijgbaar via de oranje button rechts op de pagina. Entree is inclusief een drankje na afloop.

“Ballon” is het waargebeurde verhaal van twee families die, ten tijde van de Koude Oorlog, in een race tegen de klok alles op alles zetten om van Oost- naar West-Duitsland te vluchten. De historische thriller toont een van de meest spectaculaire ontsnappingen in de geschiedenis.

Het is 1979 en in de toenmalige Duitse Democratische Republiek verlangen twee families naar vrijheid en een betere toekomst. Ze bedenken een gewaagd plan om met een zelfgemaakte luchtballon naar het Westen te vluchten. In het geheim bouwen Günter Wetzel (David Kross) en zijn goede vriend Peter (Friedrich Mücke) een luchtballon, waarmee ze hun acht familieleden over de grens willen vliegen. Wanneer een eerste poging mislukt, komt niet alleen hun ontsnappingsplan in gevaar, maar staan ook hun levens op het spel. Met de Stasi op de hielen, doen ze een tweede poging om de gevaarlijke oversteek te maken.

Günter Wetzel, op wie het hoofdpersonage in “Ballon” is gebaseerd, zegt over de ontsnapping: “Ook al ben ik blij dat we die beslissing hebben genomen; als ik destijds had geweten wat ik nu weet, dan had ik het nooit gedaan omdat het zo gevaarlijk was.” Van 1961 tot 1989 werden er 75.000 Oost-Duitsers gearresteerd omdat ze naar het Westen wilden vluchten. Maar liefst 800 verloren hun leven aan de grens.

Waardering

Cinemagazine.nl schreef: ‘De film ziet eruit om door een ringetje te halen en het tempo is voortdurend hoog’ en ‘Meeslepende thriller’. In NRC: ‘Tot het einde spannend en onverwacht’. En Trouw oordeelde: ‘De late jaren zeventig zijn in BALLON tot in de puntjes gereconstrueerd’.

Kaartjes

“Ballon” draait dinsdagavond 2 april om 20.00 uur in Podium De Vlam (inloop vanaf 19.30 uur). Kaartjes – inclusief een drankje na afloop zijn nu verkrijgbaar via de ticketknop rechts. Podium De Vlam ligt aan de Beukenlaan 2 in Rhenen.

Credits

Regie: Michael Bully Herbig

Cast: Friedrich Mücke, Karoline Schuch, Thomas Kretschmann, David Kross

Genre: Drama

Lengte: 120 minuten

Land: Duitsland

Jaar: 2018

Trailer

Check hier de trailer:

DI 02.04.2024

Deuren open: 19:30 uur
Aanvang: 20:00 uur

Prijs inclusief consumptie
€ 10 (regulier) | € 7,50 (Vrienden) 

Servicekosten:
Online kaartje: € 0,50
Kaartje aan de kassa: € 1,-

Laat je Facebook vrienden weten dat je gaat.