Muziektheater “Het Orakel”

Vrijdag 22 maart om 20.15 uur brengt muziektheatergezelschap LEKS compagnie “Het Orakel” in Podium De Vlam, Beukenlaan 2 Rhenen. “Het Orakel” is een theatraal ritueel; 22 gedichten, 14 staties, en een mens op zoek naar een god in zichzelf, in een hedendaags passiespel. Kaartjes zijn nu verkrijgbaar via de oranje button rechts op de pagina. Entree is inclusief koffie en thee.

Het Orakel combineert de Via Crucis van Liszt met ‘groet god’, een dialoog tussen mens en god van Eva Gerlach en Sasja Janssen, tot een muziektheatrale performance.

De Via Crucis is een werk van grote verstilling. En onlosmakelijk verbonden met het goddelijke. De 14 staties van deze kruisweg, momenten uit de lijdensweg van Jezus, worden tot de essentie teruggebracht. Hymnen en op Bach geïnspireerde koralen worden gecombineerd met unisono zang, waarbij de grenzen van de gangbare tonaliteit worden opgezocht. Bescheidenheid is hier een eerste voorwaarde, want de boodschap is belangrijker dan de boodschapper.

Het Orakel laat een onvermijdelijke en actuele dialoog zien, op de kruisweg tussen eeuwigheid en vergankelijkheid. Gevangen tussen houvast en doel wil de mens ontsnappen aan het ongrijpbare mysterie, en verbeeldt zich een god naar eigen evenbeeld.

En als dan niets nog zeker is, rest ons enkel de zekerheid van het niets.

 

Meer informatie: Het Orakel – LEKS compagnie – muziektheater.

Credits:

Spel, zang, harp (opname): Ekaterina Levental

Tekst: Eva Gerlach en Sasja Janssen – ‘groet god’

Muziek: Franz Liszt – Via Crucis, (bewerking)

Concept, vormgeving en regie: Chris Koolmees

Duur: 70 minuten.

Kaartjes

Vrijdag 22 maart om 20.15 uur brengt muziektheatergezelschap LEKS compagnie “Het Orakel” in Podium De Vlam. Kaartjes – inclusief een drankje – zijn nu verkrijgbaar via de oranje button rechts. Podium De Vlam ligt aan de Beukenlaan 2 in Rhenen.

VR 22.03.2024

Aanvang: 20:15 uur
Einde: 22:00 uur

Prijs
€ 20,00 (Vrienden € 17,50) 

Servicekosten:
Online kaartje: € 0,50
Kaartje aan de kassa: € 1,-