Solotheater: Kirsten Benschop met “Bronnen”

Zondag 17 maart om 10.30 uur brengt Kirsten Benschop een solotheatervoorstelling getiteld “Bronnen” in Podium De Vlam, Beukenlaan 2 Rhenen. “Bronnen” is een ontwapenende theatervoorstelling over verbinding en (innerlijke) vrijheid en wat daarbij in de weg kan staan. Kaartjes zijn nu verkrijgbaar via de oranje button rechts op de pagina. Entree is inclusief koffie en thee.

“Bronnen” is een ontwapenende theatervoorstelling over verbinding en (innerlijke) vrijheid en wat daarbij in de weg kan staan. Want wij kunnen wel vol zijn van klimaatbeheersing, gelijke rechten en democratie, maar wat kunnen we met deze grote wij-thema’s als we dichtbij huis vaak al moeite hebben om samen te leven en elkaar te verdragen?

Onze lontjes worden steeds korter, we gaan steeds sneller de barricades op en democratie verwarren we met persoonlijke vrijheid. Ook de kerk als samenbindende factor lijkt verdwenen en God deden we misschien wel samen met die kerk weg. Onrustig zijn we, zoekend en het lijkt of we maar geen grond kunnen vinden om in te wortelen.

In “Bronnen” gaat Kirsten op zoek naar hoe het misschien ook kan. Ze gaat hiervoor te rade bij klassieke en hedendaagse schrijvers, filosofen en religieuzen uit verschillende tradities. Wat hebben zij ons vandaag te zeggen als het gaat om verdraagzaamheid, verbinding en vrijheid? Kunnen zij een ander licht werpen? Kirsten gaat ‘het gesprek’ met hen aan in speelse dialogen. Ervaringen uit haar eigen leven worden aaneengeregen met verrassende verhalen en inzichten van deze ‘bronnen’. Warm, wijs, kinderlijk eenvoudig soms, inspirerend en hoopgevend.

Acterend, vertellend en beeldend zet Kirsten met “Bronnen” na haar voorstellingen ‘Wie stenen losbreekt’, ‘Adempauze’, ‘Spiegeltijd’ en ‘Die Ik Ben’, opnieuw een ijzersterke en vernieuwende theatersolo neer. Integer én expressief, omlijst met muziek.

Enkele reacties van het publiek bij eerdere voorstellingen:

“Prachtig, inspirerend, vol gevoel.”

“Wat een verhaal weet jij te vertellen; de stilte was indrukwekkend!”

“Een heel puur optreden dat stemt tot nadenken.”

“In deze tijd, in het geseculariseerde westen heel bijzonder. Andere taal, recht op het hart af, hoopvol!”

“Van groot naar klein; van wijds en ruim naar focus. Ik kreeg het gevoel dat we allemaal een beetje werden opgetild. De verbinding was te voelen.”

Kaartjes

Zondag 17 maart om 10.30 uur brengt Kirsten Benschop de solotheatervoorstelling getiteld “Bronnen” in Podium De Vlam, Beukenlaan 2 Rhenen. Kaartjes zijn nu verkrijgbaar via de oranje button rechts op de pagina. Entree is inclusief koffie en thee.

ZO 17.03.2024

Aanvang: 10:30 uur
Einde: 12:00 uur

Prijs
€ 15,00 (Vrienden € 12,50)

Servicekosten:
Online kaartje: € 0,50
Kaartje aan de kassa: € 1,-