Vrouwendag film: Antonia

Vrijdag 8 maart om 20.00 uur draait de film “Antonia” in Podium De Vlam, Beukenlaan 2 Rhenen. “Antonia ”is een familiekroniek in de vrouwelijke lijn, die zich afspeelt op het platteland en vier generaties omspant. Kaartjes zijn nu verkrijgbaar via de oranje button rechts op de pagina. Entree is inclusief een drankje na afloop.

Oermoeder is Antonia, die zich net na de oorlog met haar dochtertje Daniëlle in de boerderij van haar overleden moeder vestigt, waar de film haar volgt tot aan haar overlijden vijftig jaar later. Ook haar nakomelingen: dochter Daniëlle, kleindochter Therése en achterkleindochter Sarah.

De spanning tussen de levenswijzen van deze vrouwendynastie en de, als bekrompen weergegeven, opvattingen van met name de mannen in hun dorp is hierbij een belangrijk thema. De film kan als feministisch worden aangemerkt, hoewel ook een aantal mannen als positief, maar dan wel als zonderlingen, voor het voetlicht wordt gebracht.

Waardering / prijzen

De film won in 1995 het Gouden Kalf voor beste regie en in 1996 de Oscar voor beste niet-Engelstalige film en kreeg over het algemeen positieve kritieken.

Kaartjes

Vrijdag 8 maart om 20.00 uur draait de film “Antonia” in Podium De Vlam, Beukenlaan 2 Rhenen. Inloop vanaf 19.30 uur. Kaartjes – inclusief een drankje na afloop – zijn nu verkrijgbaar via de ticketknop rechts. Podium De Vlam ligt aan de Beukenlaan 2 in Rhenen.

Credits

Regie en scenario: Marleen Gorris

cast: Willeke van Ammelrooy, Els Dottermans, Dora van der Groen

jaar: 1995

genre: drama

land: Nederland

tijdsduur: 102 minuten

Trailer

Check hier de trailer:

VR 08.03.2024

Deuren open: 19:30 uur
Aanvang: 20:00 uur

Prijs zie website Stichting Vrouwendag Rhenen 

Laat je Facebook vrienden weten dat je gaat.