Film i.s.m. Bibliotheek ZOUT: Alles is familie

In ‘Alles is familie’ worstelen alle leden van de familie De Roover met hun eigen problemen, en die blijken meer om het lijf te hebben dan je in eerste instantie zou denken. Leven en dood, trouw en ontrouw, onvruchtbaarheid, eenzaamheid, een identiteitscrisis; het komt allemaal voorbij.

Winnie is een succesvol psychotherapeut en schrijfster van zelfhulpboeken, die dolgraag een kind wil van haar echtgenoot Rutmer de Roover, een nogal egocentrische liedjesschrijver. Als hij ‘dood zaad’ blijkt te hebben, zit er voor Winnie niets anders op dan een zaaddonor in te schakelen. Rutmer vindt dat zijn broer Charlie dan maar als donor moet fungeren, omdat het kind dan toch nog ‘iets van hem heeft’. Hij vergeet alleen aan Winnie te vertellen wat zijn plannetje is. Zwager Dick blijkt wel op de hoogte. Diens leven staat echter al een paar jaar stil, eigenlijk sinds het overlijden van zijn vrouw (de zus van Rutmer en Charlie) aan kanker. Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, zit de familie volop in de voorbereidingen op het veertigjarig huwelijksfeest van pa en ma. Hun liefde is echter behoorlijk bekoeld en het is maar zeer de vraag of dat feest er überhaupt nog wel gaat komen…

Ondanks de stortvloed aan problemen die deze familie – en de mensen in hun omgeving – over zich heen gestort krijgen, voelen de ontwikkelingen die ze doormaken volkomen natuurlijk aan, versterkt door de (soms venijnige) tongue-in-cheek-humor die Kim van Kooten in haar script verwerkt en die de film de broodnodige relativering geeft.

Alles is Familie ontving onder andere Rembrandt Awards voor Beste Nederlands film, Beste Nederlandse actrice en Beste Nederlandse acteur, en een Gouden Kalf voor de beste mannelijke bijrol.

regie: Joram Lürsen
scenario: Kim van Kooten
cast: Kees Hulst, Martine Bijl, Jacob Derwig, Carice van Houten, Thijs Rómer, Benja Bruijniing Hanssen
jaar: 2012
genre: romantische komedie
land: Nederland
tijdsduur: 133 minuten

DI 05.03.2024

Deuren open: 19:30 uur
Aanvang: 20:00 uur

Prijs inclusief consumptie
€ 10 (regulier) | € 7,50 (Vrienden) 

Servicekosten:
Online kaartje: € 0,50
Kaartje aan de kassa: € 1,-

Laat je Facebook vrienden weten dat je gaat.