Interactieve lezing: Empathie als wondermiddel

Zondag 3 maart om 10.30 uur geeft Hester Macrander een interactieve lezing over verbindende communicatie en empathie als wondermiddel. Locatie is Podium De Vlam, Beukenlaan 2 Rhenen. In haar verhaal gaat Macrander in op de drijfveren achter negatieve oordelen en emoties. Hoe kun je dit inzicht gebruiken om de communicatie ten goede te keren? Kaartjes zijn nu verkrijgbaar via de oranje button rechts op de pagina. Entree is inclusief koffie en thee.

In deze interactieve lezing vertelt Hester Macrander hoe het gedachtengoed van ‘geweldloze communicatie’ als methode ontstaan is, wat het doel is, hoe het werkt en wat je eraan kan hebben. Marshall Rosenberg (1934-2015) is de grondlegger ervan.

De essentie is dat mensen gedreven worden door universele menselijke behoeften. Door met empathie naar jezelf en anderen te kijken kun je oordelen en onaangename emoties herleiden naar de onderliggende drijfveren. Van daaruit gaan kijken en communiceren voorkomt strijd en bevordert de verbinding. De focus ligt dus op het vermogen empathisch te zijn. Wat dat wel en niet is, komt in deze lezing / workshop aan de orde.

‘Elk negatief oordeel is een uiting van een onvervulde behoefte.’ (Marshall Rosenberg)

Over de spreker

Hester Macrander is voormalig theatermaker en inmiddels vele jaren actief als internationaal gecertifieerd trainer in de Verbindende (ofwel ‘Geweldloze) Communicatie. De lezing zal enige humor bevatten, en het zal interactief zijn. Dus iedereen wordt uitgenodigd tot uitwisseling met elkaar.

Kaartjes

Hester Macrander verzorgt zondag 3 maart 2024 om 10.30 uur in Podium De Vlam de lezing “Empathie als wondermiddel”. Kaartjes – inclusief koffie/thee – zijn nu verkrijgbaar via de oranje button rechts. Podium De Vlam ligt aan de Beukenlaan 2 in Rhenen.

ZO 03.03.2024

Aanvang: 10:30 uur
Einde: 12:00 uur

Prijs
€ 12,50 (Vrienden € 10,00)

Servicekosten:
Online kaartje: € 0,50
Kaartje aan de kassa: € 1,-