Familiefilm in Podium De Vlam: Wall-E

Woensdag 21 februari 2024 14.30 uur draait de film ‘Wall-E’ in Podium De Vlam, Beukenlaan 2, Rhenen. We zijn in de toekomst. De aarde is ernstig vervuild en de mensen zijn verdwenen. Het robotje Wall-E (Waste Allocation Load Lifter Earth-class) is al 700 jaar bezig de troep op te ruimen. We zien hem eerst bezig in zijn dagelijkse solitaire leventje, in de prachtige animatie van de woestijnachtige wereld met veel bijzondere details en visuele grappen. Dan krijgt hij gezelschap van EVE, die onderzoek op aarde komt doen. Kaartjes zijn nu verkrijgbaar via de oranje button rechts op de pagina. Entree is inclusief limonade en wat lekkers.

Wall-E overleeft zijn lange bestaan dankzij de muziek uit de musical ‘Hello Dolly’, zijn vriendschap met een kakkerlak en zijn verzamelhobby. Ook kan hij zichzelf steeds weer opladen dankzij zonnepaneeltjes en repareert hij zichzelf met onderdelen van uitgeschakelde robots.

Dan landt een ruimteschip, met daarin de mooie robot EVE. Zij komt onderzoeken of er tekenen van organisch leven zijn te vinden. Wall-E wordt natuurlijk verliefd en daarmee de meest onschuldige, schattige stalker van het universum. Er bloeit iets moois op tussen de twee robots. Als EVE weer teruggehaald wordt, reist Wall-E mee in het ruimteschip en ontdekt hij wat er van de mensheid is geworden.

Naast de vormgeving van zowel beeld als geluid, de humor en de achterliggende waarschuwing ten aanzien van onze moderne westerse levensstijl, bevat Wall-E ook een simpel maar ontroerend liefdesverhaal en een klassiek sciencefiction avontuur. Schitterend, poëtisch werk van Pixar, waarin vooral de manier waarop de robots menselijke trekjes krijgen imponeert.

Waardering en prijzen

Wall-E ontving veel prijzen, waaronder een Oscar voor beste animatiefilm, een Golden Globe, BAFTA Award en twee Grammy Awards

Kaartjes

‘Wall-E’ draait woensdag 21 februari om 14.30 uur in Podium De Vlam (inloop vanaf 14.15 uur). Kaartjes -inclusief limonade en iets lekkers- zijn nu verkrijgbaar via de ticketknop rechts. Podium De Vlam ligt aan de Beukenlaan 2 in Rhenen. 

Credits

Pixar Animation Studios

regie: Andrew Stanton

jaar: 2008

genre: animatiefilm, jeugd, science fiction

land: Verenigde Staten

duur: 1 uur 36 minuten

WO 21.02.2024

Deuren open: 14:15 uur
Aanvang: 14:30 uur

Prijs inclusief consumptie
€ 6,- (kind) | € 6,- (begeleider) 

Servicekosten:
Online kaartje: € 0,50
Kaartje aan de kassa: € 1,-

Laat je Facebook vrienden weten dat je gaat.