Voorstelling “Supervrouwen”

Zaterdag 17 februari om 20.15 uur geeft de theatergroep Supervrouwen een voorstelling met als titel “Zonder kinderen” in Podium De Vlam, Beukenlaan 2 Rhenen. Op een humoristische en broodnuchtere manier maken de Supervrouwen een theaterstuk over de klassieke verwachtingen rond moederschap en (het ontbreken van) de kinderwens. Kaartjes zijn nu verkrijgbaar via de oranje button rechts op de pagina. Entree is inclusief een drankje.

“Zonder kinderen” gaat over de kinderwens, of de afwezigheid daarvan, of het twijfelen tussen wel of niet. Deze interne, vaak stille strijd voeren vrouwen tot 45 jaar bijna dagelijks tussen de babybumpfoto’s, gender reveal parties en zwangerschapsaankondigingen door.

In een wereld waarin alles lijkt te gaan over het moederschap en het krijgen van kinderen nog altijd even vanzelfsprekend is, vragen de Supervrouwen zich af of geen moeder worden ook nog gewoon een optie is? In Supervrouwen worden de onuitgesproken maatschappelijke verwachtingen van de vrouw met veel herrie besproken. Geen stille interne strijd meer!

Het publiek wordt getrakteerd op de werkelijkheid, vol zelfspot geput uit eigen verhalen vanuit drie perspectieven: Rosanne Geerdes, de twijfelende ik-weet-het-nog-niet-supervrouw, Margo Jungerius, de het-leven-loopt-anders ja-maar-supervrouw en Claudia van Ede, de ik-ben-80%-zeker-van-mijn-zaak-Nee-supervrouw.

Een relativerende en bloedeerlijke montagevoorstelling van 70 minuten met een snelle mix van beweging, humor en ontroering.

Bekijk hier de trailer:

Reacties van het publiek bij eerdere voorstellingen:

“Eindelijk is er iets dat mijn verhaal vertelt, ik ben al zolang op zoek naar rolmodellen…”

“Zelden een voorstelling gezien die zo absurd is en tot tranen toe ontroerd”. 

“Een grappig theaterstuk dat inspeelt op onze eigen kinder-krijg-cultuur”. 

“Humor, schaamte, herkenning, erkenning, ontkenning en verwondering”.

Credits

Concept en spel:
Claudia van Ede
Rosanne Geerdes
Margo Jungerius

Muziek:
Jeroen Zijp

Techniek:
Paul van den Brom

Kaartjes

Zaterdag 17 februari om 20.15 uur geeft de theatergroep Supervrouwen een voorstelling met als titel “Zonder kinderen” in Podium De Vlam, Beukenlaan 2 Rhenen. Kaartjes – inclusief een drankje – zijn nu verkrijgbaar via de oranje button rechts. Podium De Vlam ligt aan de Beukenlaan 2 in Rhenen.

ZA 17.02.2024

Aanvang: 20.15 uur

Prijs € 15,- (Vrienden € 12,50) inclusief drankje

Servicekosten:
Online kaartje: € 0,50
Kaartje aan de kassa: € 1,-