Herfst Percussie Beleving

Ook dit seizoen kan je weer meedoen en genieten van de drie ‘herfst’ percussie workshops van Christine Schukking. Op 4, 11 en 18 november komt ze met haar bus vol prachtige percussie instrumenten naar Podium De Vlam te Rhenen.

Natuurlijk is het leuk als je al ervaring hebt, maar het hoeft niet. Christine: “Het gaat vooral om de beleving. Het samen trommelen in een groep werkt magisch. De ervaring van het samensmelten van de verschillende trommelpartijen en het horen van de mooie
percussie melodieën is puur genieten. Ik ben ook erg blij met mijn ‘vaste’ deelnemers. Je
merkt dat zij het niveau omhoog liften waardoor het voor iedereen nog leuker wordt.”

De eerste workshop
In de eerste workshop wordt er gespeeld op de cajones (kisten). De cajon heeft een diepe bas, felle ‘slap’ toon, prachtige zachte ‘open tonen’ en vingertips. Drie ritmes worden er gespeeld die gaan ratelen als tandwielen als ze samen klinken. Deze vormen de basis van het door de docent geschreven percussie stuk: Kricabo. Het unieke geluid van de Afrikaanse krin (logdrum) geeft het geheel een prachtig aanwezige melodie, terwijl de hoge tonen van de bongo drum deze fel omspeelt. Een bijzondere beleving. Deze workshop mag je niet missen.

Moderne Cubaanse Son
De tweede workshop staat in het teken van de Cubaanse Son. Denk aan de wereldberoemde band Buena Vista Social Club. Wat een heerlijke muziek. Het aanleren van het clave patroon welke wordt gespeeld op de gelijknamige claves (2 houtjes die je op elkaar slaat) mogen hierin niet ontbreken. Wist je dat zij de ziel vormen van de Cubaanse muziek? De begeleiding van de prachtige moderne Son speelt je op timbales, guïro en conga drum. Een mooie ritmische break mag natuurlijk niet ontbreken. Waan je in het warme Cuba in deze heerlijke workshop.

Samba spektakel
De laatste les wordt afgesloten met een spetterende Braziliaanse Samba Batucada. Met
surdo (bastrommel) agogo (dubbelbel), tamborim (kleine platte trommel met fel geluid)
caixa (snaredrum) en repinique (middelgrote hooggestemde trommel) herken je de karakteristieke Samba klanken. Prachtige vraag en antwoord breaks maakt het een spektakel waarbij niemand stil kan blijven zitten.

Wil je meedoen? Koop snel je ticket via de knop rechtsboven en schuif lekker aan.

Kijk ook op de website van Christine Schukking: https://totaalvanslag.nl/ of bezoek haar Facebookpagina https://www.facebook.com/totaalvanslag.nl/. 

ZA - 04.11.2023
ZA - 11.11.2023
ZA - 18.11.2023

Tijdstip 04/11 en 18/11: 11:00 – 12.00 uur

Tijdstip 11/11: 14:00 – 15.00 uur

Prijs per les € 17,- (Vrienden € 15,-)

Servicekosten:
Online kaartje: € 0,50
Geen verkoop aan de deur i.v.m. beperkt aantal plekken!