Workshop: Latifa meditatie

De Latifa is een eeuwenoude soefi meditatie, die ons op een concrete wijze een vrijere ruimte binnenleidt. Met bezielde woorden van Michaël Derkse en verfijnde muziek van Rosa Vendel word je meegenomen op weg. Een weg van aanvaarding naar vrije Wil. Een weg van verlangen, van hoop en vertrouwen. Een weg die ruimte creëert voor wie wij werkelijk zijn…

Het is een oefening in aanvaarden, in Leven. Latifa betekent subtiel, en het raakt de zeven subtiele levenskwaliteiten: bestaan, verlangen, hopen, geloof en vertrouwen, loslaten, liefhebben en geliefd zijn, en bereid zijn.

Aan de hand van een vooraf opgenomen geleide meditatie laten we deze morgen al deze levenskwaliteiten tot ons doordringen. Voor deze meditatie heb je geen ervaring nodig. Wel wat tijd… De meditatie zal anderhalf uur duren, tijd die voorbij zal vliegen.

Neem een warme sjaal of doek mee, omdat je stil zit. Mocht je liever willen liggen, zorg dan zelf voor een matje en een kussentje.

Over de docent

Trudi Alblas (1955) was doula (zwangerschaps- en bevallingscoach) en werkte op het asielzoekerscentrum in Leersum met zwangere vrouwen. Na de driejarige ITIP opleiding waarin ze de waarde en betekenis van meditatie heeft gevoeld, heeft zij een tijdje in een sangha (meditatiegroep) gemediteerd. Ze mediteert nu alweer vele jaren met een groep in eigen huis. Dit verdiepte zich verder tijdens een jaartraining Latifa die zij volgde. Door deze meditatievorm is zij zo gegrepen dat ze dit graag met anderen wil delen. 

ZO - 01.10.2023

Aanvang: 10:30 – 12.00 uur

Prijs
€ 10,- (Vrienden € 7,50)

Servicekosten:
Online kaartje: € 0,50
Kaartje aan de kassa: € 1,-