Film: The Lady in the Van

Dinsdag 5 september draait er om 20.00 uur weer een mooie film in Podium De Vlam: “The Lady in the Van”. Het is het waargebeurde verhaal van Miss Shepherd (Maggie Smith), een excentrieke en koppige vrouw van onbekende afkomst, die ‘tijdelijk’ haar oude busje parkeerde op de oprit van schrijver Alan Bennett (Alex Jennings) in Londen… En er vervolgens vijftien jaar lang bleef wonen. Gebaseerd op het gelijknamige boek en toneelstuk. Kaartjes zijn nu verkrijgbaar via de oranje button rechts op de pagina. Entree is inclusief een drankje na afloop.

De schrijver Alan Bennett worstelt met zijn carrière en discussieert hierover met een denkbeeldige versie van zichzelf, wanneer Miss Shepherd de straat in komt rijden in een vervallen busje. Op zoek naar een mooi parkeerplekje belandt zij tegenover het huis van Alan, tot afschuw van de buurtgenoten. Terwijl Alan wel moeite doet haar te begrijpen, ook om door haar zijn schrijversblok op te lossen, gedraagt zij zich grommig, asociaal en recalcitrant. Hier zitten, niet verrassend, onverwerkte trauma’s achter, die gaandeweg duidelijker worden.

Prijzen

De film was genomineerd voor een Golden Globe Award en een British Academy Film Award, en heeft een Evening Standard British Film Award gewonnen, allen voor beste actrice.

Kaartjes

“The Lady in the Van” draait dinsdagavond 5 september om 20.00 uur in Podium De Vlam (inloop vanaf 19.30 uur). Kaartjes à 10 euro – inclusief drankje na afloop – zijn nu verkrijgbaar via www.podiumdevlam.nl/agenda. Podium De Vlam ligt aan de Beukenlaan 2 in Rhenen. 

Credits

regie: Nicholas Hytner

cast: Maggie Smith, Alex Jennings

jaar: 2015

genre: Drama

land: Verenigd Koninkrijk

DI 05.09.2023

Deuren open: 19:30 uur
Aanvang: 20:00 uur

Prijs inclusief consumptie
€ 10 (regulier) | € 7,50 (Vrienden) 

Let op! Vanaf 1 september vragen we € 1,- opslag aan de deur. Bestel je je kaarten online via de oranje knop, dan ben je dus goedkoper uit!  

Laat je Facebook vrienden weten dat je gaat.