Kunstroute & expositie Josje Booms en Max ter Burg

Van zondag 11 juni t/m zondag 10 september is er in Podium De Vlam een expositie te zien van maar liefst twee kunstenaars: Josje Booms en Max ter Burg. Josje Booms toont enkele van haar prachtige tekeningen. Max ter Burg exposeert zijn gelauwerde foto’s van het lokale landschap en uiteraard de stad Rhenen. Tijdens de Kunstroute weekenden van 26/27 augustus en 2/3 september breidt het aantal kunstenaars zelfs uit tot vijf. Dan zullen ook Erna Reesink (textiel), Jip Klimstra (keramiek) en Tiny Swemers (schilderijen) hun werken tonen.

Toen Josje Booms in de Rhenense Bruna een folder zag over Urban Sketching was zij verkocht: dit wilde ze ook kunnen. Wat begon met een plaatje uit een tijdschrift groeide uit tot een serieuze tijdsbesteding. Ze kreeg een boost toen zij tijdens een vakantie in een huisje zat en zomaar het tegenoverliggende huis begon te tekenen. Toen de eigenaar van dit pand dat zag, vroeg hij of zij kerstkaarten voor zijn bedrijf wilde tekenen.

Ook Rhenen kent veel mooie panden die het waard zijn om te schetsen. Dat doet Josje Booms dan ook graag. In het begin ging zij met haar schetsboek voor het pand zitten en tekenen. De kou of regen waren soms wel erg onbarmhartig. Daarom koos ze voor een andere tactiek: eerst een korte schets maken ter plekke en dan een groot aantal foto’s. En thuis aan de slag.

Josje Booms (Amsterdam, 1954) kwam via omzwervingen in 2003 in het prachtige Rhenen wonen. De plaats waaraan zij haar hart heeft verpand. Zij werkte, voordat zij met pensioen ging in 2021, met veel plezier bij Stichting Umah-hai in Driebergen, een instelling voor beschermd wonen en dagbesteding. Haar werkplek is nu haar eigen keukentafel met haar teken- en schilderattributen. In een kunstwerkje kan wel 10 tot 15 uur werk zitten.

Haar kunstwerken zijn altijd op formaat 18 x 24 cm. Niet groter en niet kleiner. In 2022 heeft zij aldoende een kleine 60 schilderijen gemaakt. Een behoorlijke productie. Inmiddels heeft Booms ook al een expositie gehad bij de pop-up Galerie Herenstraat. Haar werken zullen ook nu weer te koop zijn.

Max ter Burg

Max ter Burg is geboren en getogen in Rhenen en woont in het centrum van Rhenen met uitzicht op zijn geliefde Cunerakerk. Hij is van huis uit geluidstechnicus maar werkt op dit moment op de administratie in Utrecht.  Als jongen kwam hij via zijn vader al snel in aanraking met de fotografie.

De fotograaf is regelmatig in het centrum te vinden met zijn toestel om de nek. Zijn voorkeur gaat uit naar landschaps-en stadsfotografie, maar hij ontwikkelt zich ook op het gebied van portretfotografie.

Voor landschapsfotografie is hij vaak in Kwintelooyen en andere omliggende natuurgebieden te vinden. Stadsfotografie dus in Rhenen en omstreken. Hij gaat als het even kan voor “het” unieke plaatje en niet die foto’s van dertien in een dozijn. Ter Burg fotografeert met een Nikon Z7II.

Max ter Burg is overigens onlangs al een keer Kunstenaar van het Jaar geweest in onze regio. Zijn inzending van het Stadsmuseum Rhenen is door een jury verkozen boven de overige inzendingen.

Josje Booms is alvast te vinden via Instagram “josje.booms” en Facebook:  josje booms. Max ter Burg is te volgen via Facebook :  Max ter Burg Fotografie. Ook is hij op Instagram te vinden: maxterburg_fotografie. Verder via een eigen website: www.maxterburg.werkaandemuur.nl.

De expositie duurt tot en met zondag 10 september 2023 en is te bezoeken tijdens activiteiten in Podium De Vlam.

ZO 11.06.2023 t/m ZO 10.09.2023

Te bezichtigen tijdens activiteiten van Podium De Vlam.

Prijs
0,-