Azië: de persoonlijke reis van prof. dr. Paul van der Velde

“Ik noem mijzelf geen hindoe of boeddhist. Maar ik ben wel heel diep bekeerd tot de culturen van Azië. Ik leef met de Aziatische verhalen als referentiekader.” Aan het woord is hoogleraar Paul van der Velde, die op zondag 27 augustus 10.30 uur in Podium De Vlam vertelt over zijn persoonlijke reis door de culturen van Azië.

Prof. dr. Paul van der Velde doceert Aziatische Religies aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij is kenner van het boeddhisme en schreef er in 2021 een boek over, “In de huid van de Boeddha”. Het boek schetst een reëel beeld van het boeddhisme en zijn vele vormen. In een interview zei hij hierover: “Het boek is vooral informerend, maar tegelijk wil ik lezers wel met beide benen op de grond houden. (…) Boeddhisten zijn net mensen, ze gedragen zich dus ook zo. Ze zijn aan dezelfde politieke machten en krachten en menselijke neigingen onderhevig.”

De zin van het Niet-Weten

In zijn nieuwste boek “Weg van het onbekende. De zin van het Niet-Weten” (2022) komen ook weer elementen terug uit het boeddhisme en hindoeïsme. Hij schreef het boek samen met studieloopbaanbegeleider Ignace de Haes. In essentie staat het omgaan met keuzestress en onzekerheid centraal. De weg van het onbekende is “… een prachtige weg, vooral wanneer je beseft dat het voor een mens onmogelijk is om de toekomst te kunnen controleren. Er ontstaat ruimte voor vertrouwen, schoonheid en liefde.”

Boeiend verteller

Paul van der Velde spreekt een aantal Aziatische talen en is fervent verzamelaar van Aziatische kunst. Hij begeleidt al vele jaren reizen naar India, Tibet en Zuidoost-Azië. Over die persoonlijke reizen kan hij prachtig vertellen, zo ook op 27 augustus 2023 om 10.30 uur in Podium De Vlam, Beukenlaan 2 Rhenen. Kaarten zijn nu verkrijgbaar via de oranje button rechts op deze pagina.

ZO 27.08.2023

Aanvang: 10:30 uur
Einde: 12:30 uur

Prijs
€ 10,00 (Vrienden € 7,50)

Pinnen aan de deur ook mogelijk; wel graag aanmelden per mail info@podiumdevlam.nl.