Workshop Fotografie met je smartphone

Hoe maak je foto’s van professionele kwaliteit – gewoon met je smartphone? De mogelijkheden zijn ongekend tegenwoordig, maar wat basiskennis is handig. Zondag 7 mei 10.30 uur verzorgt professioneel fotograaf Berry Geerligs daarom een workshop “Fotografie met een smartphone” in Podium De Vlam. Het aantal plaatsen is beperkt tot 18, dus wees er snel bij.

Jij bent vast iemand die beschikt over een mobiele- of een smartphone die in je tas of broekzak zit. Je maakt vast ook  gebruik van de camera die daarin zit: mooie natuuropnames maken of de (klein)kinderen op de foto zetten. De techniek wordt steeds beter dus de kwaliteit ook, toch zijn er vaak toch beperkingen waar je tegen aan kunt lopen.

Basisprincipes

In deze workshop gaan we proberen om met een aantal basisprincipes zoveel mogelijk uit je smartphone te halen. Plezier staat voorop. Dus niet diep de techniek in, maar wel de essentie: de basisregels van fotografie blijven ook bij smartphone fotografie gewoon van toepassing. Denk aan compositieregels zoals de “regel van derden”, de gulden snede, het creëren van diepte en het correct vasthouden van je telefoon.

Aan de slag

Na een korte inleiding vertelt workshopleider Berry Geerligs over de basis-instellingen op je smartphone, de mogelijkheden en de vele apps die je nog verder kunnen helpen om te komen tot een mooie foto. Hierna gaan we zelf aan de slag. Er staat een aantal opstellingen waar we zelf het nodige kunnen proberen en bij goed weer gaan we ook buiten foto’s maken. Berry Geerligs: “Na afloop hoop ik dat dat de smartphone nog meer uit de broekzak zal komen om mooie en leuke foto’s te maken.”

Over de workshopleider

Berry Geerligs (69), al 35 jaar wonende in Rhenen, is sinds 1970 werkzaam geweest in vele takken van de fotografie: reclame, medische, wetenschappelijke en museale fotografie. Inmiddels is hij drie jaar met pensioen, maar nog steeds actief in de fotografie.

ZO 07.05.2023

Aanvang: 10:30 uur
Einde: 12:00 uur

Prijs
€ 10,00 (Vrienden € 7,50)

Pinnen aan de deur ook mogelijk; wil je zeker zijn van een kaartje, koop dan een online ticket.