Concert: Martijn Sanders (bariton) en Femke de Graaf (piano)

SONGS MY (GREAT) GRAND PARENTS TAUGHT ME

Bariton Martijn Sanders dook in de kast met bladmuziek van zijn (over)grootouders en vond onbekende pareltjes uit de Nederlandse liedkunst van componisten als Kor Kuiler, Gottfried Mann, Catharina van Rennes en Henri Zagwijn. Componisten die wij vergeten zijn, maar die aan het begin van de 20ste eeuw een zekere bekendheid genoten.

Martijn Sanders en pianiste Femke de Graaf brengen met dit programma een hommage aan de componisten en zangers uit de jeugd van de (over)grootouders van Martijn. Ze combineren deze liederen met werken van Duitse en Italiaanse componisten die in die tijd veel gezongen werden. Op oude 78-toeren platen uit de familieplatenkast vond Martijn er opnames van door beroemde zangers als Enrico Caruso en Richard Tauber.

Bariton Martijn Sanders zingt in binnen/ en buitenland zowel opera, lied als concertrepertoire https://martijnsanders.com/. Pianiste Femke de Graaf deed de masteropleiding liedbegeleiding en operacoaching. Ze is als correpetitor verbonden aan de afdeling Jong Talent van het Conservatorium van Amsterdam.

Dit concert wordt verzorgd door de Korenwinde i.s.m. de Vrienden van het Lied.

ZO 16.04.2023

Deuren open: 14:30 uur
Aanvang: 15:00 uur

logo-korenwinde

Prijs
€ 20

t/m 18 jaar gratis
19-26 jaar € 15