Film: Hidden Figures i.s.m. Amnesty Rhenen

Dinsdag 4 april draait er weer een mooie film in Podium De Vlam: Hidden Figures. Een drama dat speelt in de jaren ’60, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Katherine Johnson (Henson), Dorothy Vaughn (Spencer) en Mary Jackson (Monáe), drie intelligente vrouwen die werken bij NASA. Ze waren het brein achter een van de grootste operaties in de geschiedenis: de lancering van astronaut John Glenn in de ruimte.

In een tijd waarin zwarte vrouwen het moeilijk hadden in een maatschappij die werd gedomineerd door blanken, zien we drie vrouwen die ondanks de dagelijkse worstelingen het hoogste bereiken in hun vak. Ze zijn vrouw en ze zijn zwart. En ze zijn de besten. Hun leidinggevenden bij NASA zien dat uiteindelijk ook.

Hidden Figures is een heerlijke film over doorzettingsvermogen en geloven in jezelf. De film vertelt en passant een mooi staaltje geschiedenis over de ontwikkeling van de ruimtevaart door NASA, tegen de achtergrond van de pijnlijke rassenscheiding in de Verenigde Staten. Ondanks alle tegenslagen en het onrecht waartegen de drie vrouwen moeten opboksen, levert de film optimisme en hoop.

Een indrukwekkende prestatie die het land weer moed gaf, de verhoudingen in de ‘Space Race’ volledig op zijn kop zette en de wereld in beweging bracht. Het visionaire trio oversteeg geslacht en ras, en inspireerde generaties om groots te dromen.

Genomineerd voor 3 Oscars.

Jaar: 2016

Duur: 127 minuten

Regie: Theodore Melfi

Cast: o.a. Taraji P. Henson, Octavia Spencer en Janelle Monáe

DI 04.04.2023

Deuren open: 19:30 uur
Aanvang: 20:00 uur

Prijs inclusief consumptie
€ 10 (regulier) | € 7,50 (Vrienden) 

Laat je Facebook vrienden weten dat je gaat.