Concert (Korenwinde): Oihana Aristizabal Puga – cello & Lineke Lever – piano

QUARANTAINE/(ONGE)VEERTIG

Celliste Oihana Aristizabal Puga en pianiste Lineke Lever werden in 2021 allebei in dezelfde week 40. Met dit programma staan ze stil bij hoe het leven van componisten er rond diezelfde leeftijd uitzag. Dat belichten Oihana & Lineke aan de hand van muziek van Frank Bridge, Cécile Chaminade, Camille Saint-Saëns en Ottorino Respighi.

Welke muziek schreven ze toen? Hoe zag zijn/haar leven er toen uit? De ene componist is gelukkig getrouwd, de ander maakt zich juist ernstige zorgen over angstige gebeurtenissen in de wereld, terwijl weer een ander te maken heeft met depressies. Hoe verhoudt zich dat tot het leven en de wereld van ons, in het hier en nu?

En dan: Quarantaine? Dit Franse woord heeft van oorsprong betrekking op een periode van veertig dagen. Dit leenwoord, dat rond 1650 zijn intrede deed in onze taal, is afgeleid van het Franse telwoord quarante (veertig) en betekent in essentie een periode van veertig dagen. Behalve de herkomst van het getal ‘veertig’ is het nu van toepassing op hoe musici ‘opgesloten’ zaten in de corona-periode.

De van origine Spaanse celliste Oihana Aristizabal Puga en de Nederlandse pianiste Lineke Lever werken al jaren samen als duo. Zij zijn veelgevraagde kamermuziekspelers. Als duo verkennen ze altijd weer de grenzen om bijzondere programma’s samen te stellen. https://www.cellopiano.nl/

ZA 11.02.2023

Deuren open: 19:30 uur
Aanvang: 20:00 uur

logo-korenwinde

Prijs
€ 20

t/m 18 jaar gratis
19-26 jaar € 15