Film: The Velvet Queen

Dinsdag 7 februari om 20.00 uur draait er weer een schitterende film in Podium De Vlam, de natuurdocumentaire “The Velvet Queen”. De ster van deze film is het Tibetaanse sneeuwluipaard. De indringende muziek is van Nick Cave en Warren Ellis.

In de onontgonnen bevroren toppen en valleien van de Tibetaanse hooglanden, gaan natuurfotograaf Vincent Munier en schrijver Sylvain Tesson op zoek naar een van de meest zeldzame grote katten: de sneeuwluipaard. De sneeuwluipaard, een ware meester in de camouflage, heeft de heren allang in de smiezen en laat zich niet zomaar op de foto zetten.

Wonderschone reis door de natuur

Munier en Tesson vinden tijdens de reis meer fauna die minimaal net zo fascinerend zijn, vieren een gezamenlijke waardering voor de natuur en de schoonheid van de wereld. “The Velvet Queen” is een betoverend stille documentaire met muziek gecomponeerd door Warren Ellis, samen met Nick Cave. Het is een filosofische reis met prachtige beelden van een plek waar velen van ons nooit voet op zullen zetten. De documentaire laat ons zien dat schoonheid altijd aanwezig is, klaar om zich bloot te leggen, aan mensen die werkelijk kijken.

Prijzen

Deze betoverende natuurdocumentaire won diverse prijzen, waaronder de César Award en de Lumière Award voor beste documentaire.

Trailer

regie: Marie Amiguet, Vincent Munier

jaar: 2021

genre: natuurdocumentaire

land: Frankrijk

DI 07.02.2023

Deuren open: 19:30 uur
Aanvang: 20:00 uur

Prijs inclusief consumptie
€ 10 (regulier) | € 7,50 (Vrienden) 

Laat je Facebook vrienden weten dat je gaat.