Film: The Normal Heart

Dinsdag 10 januari draait er om 20.00 uur een aangrijpende film in Podium De Vlam: “The Normal Heart”. Het verhaal speelt begin jaren ’80, als de HIV / Aids epidemie in alle hevigheid woedt in de Verenigde Staten. De overheden ontkennen glashard dat er iets aan de hand is. Daarom gaan homo-activisten en artsen samen de barricaden op. Het doel: een dodelijke ziekte een halt toe te roepen.

Tegenwoordig ben je, als je in een land als Nederland of de V.S. woont, niet meer direct ten dode opgeschreven als je de diagnose ‘hiv’ of ‘aids’ krijgt. Met de juiste medicatie kun je zelfs behoorlijk oud worden. Hoe anders was dat begin jaren tachtig, toen de ziekte zich voor het eerst etaleerde. De waarheid achter het ontstaan van de ziekte bleef lang in het ongewisse, vooral omdat het enige tijd duurde voor aids en hiv werden erkend.

Hartverscheurend persoonlijk drama

Schrijver en activist Larry Kramer schreef in 1985 het toneelstuk ‘The Normal Heart’. Hij deed dit om zijn strijd kracht bij te zetten en om voorlichting te geven over de ziekten hiv en aids. Niet alleen biedt ‘The Normal Heart’ hartverscheurend persoonlijk drama; het is tevens een sterk historisch document waarin de angst voor een onbekende, niet te vatten, mysterieuze epidemie zich in alle hevigheid aan je opdringt. Ook in deze tijd actueel!

Emmy Award

De film werd lovend ontvangen en won in Amerika een primetime Emmy Award. Met grote namen in de cast als Mark Ruffalo en Julia Roberts. “The Normal Heart” draait op dinsdagavond 10 januari in Podium De Vlam, Beukenlaan 2 in Rhenen. 

regie: Ryan Murphy
cast: Mark Ruffalo, Matt Bomer, Taylor Kitsch, Alfred Molina, Julia Roberts
jaar: 2014
genre: Drama
land: Verenigde Staten

DI 10.01.2023

Deuren open: 19:30 uur
Aanvang: 20:00 uur

Prijs inclusief consumptie
€ 10 (regulier) | € 7,50 (Vrienden) 

Laat je Facebook vrienden weten dat je gaat.