Film: Aïlo het dappere rendier

Dinsdag 27 december draait er om 14.30 uur een prachtige familiefilm in Podium De Vlam: “Aïlo het dappere rendier”. Entree is 5 euro voor een kind en dezelfde prijs voor een ouder /verzorger. De film – een combinatie van natuurdocu en kinderfilm – is geschikt vanaf 6 jaar en ouder en ook erg mooi om als volwassene te kijken.

Een jaar uit het leven van Aïlo, een jong rendier in het Finse Lapland. Het pluizige pasgeboren beestje kan eerst nauwelijks rechtop staan in de dikke sneeuw, maar moet snel leren om te overleven. Rennen, zwemmen en vooral: mee met de grote rendieren op zoek naar eten. In deze fraai gefotografeerde documentaire zien we maffe capriolen van schattige dieren, onherroepelijk afgewisseld met gevaar. Het nomadische rendierenbestaan van Aïlo is ontroerend, dramatisch en avontuurlijk en het is bijzonder om het als kijker van dichtbij mee te maken.

regie: Guillaume Maidatchevsky
kijkwijzer: 6 jaar
jaar: 2018
duur: 1 uur en 26 min
genres: avonturenfilm, familiefilm
landen: Frankrijk, Finland
taal: Nederlands ingesproken

DI 27.12.2022

Deuren open: 14:15 uur
Aanvang: 14:30 uur (tot 16.30 uur), met wat drinken en een versnapering na afloop.

Prijs inclusief limonade (koffie/thee voor de ouders) en iets lekkers: € 5 

Laat je Facebook vrienden weten dat je gaat.