Concert: Nikola Meeuwsen – piano

Nikola Meeuwsen – piano

Werken van Beethoven en Brahms

Nikola Meeuwsen (2002) profileert zich als één van de opvallendste jonge pianotalenten van Nederland. Het Concertgebouw heeft hem de Concertgebouw Young Talent Award 2019 toegekend. Al in 2014 won hij het Koninklijk Concertgebouw Concours, en daarvoor, in 2012 het Steinway Concours. Toen was Nikola pas 10!

Horowitz, Schnabel, Sofronitsky, Cziffra, Rubinstein, Lipatti, Sokolov, Pogorelich, Volodos en Gould zijn de pianisten waar Nikola het liefst naar luistert. Nadat hij het derde pianoconcert van Rachmaninov met Vladimir Horowitz had gehoord, wist hij het zeker: hij wilde pianist worden.

Nikola Meeuwsen geeft concerten in binnen- en buitenland. Hij gaf solorecitals in Milaan, Bologna, Triëst, Faro en Imola. Kamermuziek speelde hij met het Matangi Kwartet, de violist Alexander Kerr en altviolist Vladimir Mendelssohn. Met Igor Roma, Anna Fedorova, Thomas Beijer en Enrico Pace speelde hij werken voor twee piano’s.

Ook op festivals is Nikola Meeuwsen een graag geziene gast. Hij speelde in het Storioni Festival, het Kamermuziekfestival Schiermonnikoog, het Internationaal Kamermuziekfestival Ede, Festival Classique en in het nieuwe Haagse Februari Festival. In 2022 speelt hij in het Gwyl Machynlleth Festival in Wales, op uitnodiging van pianist en artistiek leider Julius Drake.

Nikola Meeuwsen studeert bij Marlies van Gent en Enrico Pace aan de prestigieuze Accademia Pianistica di Imola. Het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF) heeft Nikola een prachtige Bösendorfer-vleugel in bruikleen gegeven. http://www.nikolameeuwsen.com/

ZA 17.12.2022

Deuren open: 19:30 uur
Aanvang: 20:00 uur

logo-korenwinde

Prijs
€ 20

t/m 18 jaar gratis
19-26 jaar € 15