Film: Luther

Op dinsdag 22 november draait in Podium De Vlam, Beukenlaan 2 in Rhenen de film ‘Luther’. Een historische biografie over een diepgelovige man die een ongekende revolutie ontketende. De zaal is open om 19.30 uur en de film begint om 20.00 uur. Kaartjes zijn 10 euro. U kunt deze bestellen via de link rechtsboven of betalen met pin bij de entree.

In het jaar 1505 doet de jonge Martin Luther tijdens een hevig onweer de belofte dat hij tot het klooster zal toetreden. Verscheurd door een gevoel van eigen zondigheid en angst voor een straffende God wordt Luther al snel door zijn biechtvader op pelgrimstocht gestuurd naar Rome. Daar komt hij in aanraking met de levendige handel in relikwieën en aflaten van de Rooms-katholieke kerk. Terug in Wittenberg wordt Luther benoemd tot doctor en hij begint colleges te geven. In deze periode schrijft hij zijn 95 stellingen tegen de aflaatverkoop. Hierdoor komt hij in een ernstig conflict met de Rooms-katholieke kerk. De paus doet er alles aan om Luther zover te krijgen dat hij zijn leer herroept. Martin Luther wil echter vasthouden aan de bijbel.

De film won diverse Duitse filmprijzen, maar werd ook op het internationale Columbus Film Festival gelauwerd. Zowel Fiennes als Molina kregen lovende kritieken voor hun vertolkingen.

Bekijk hier de trailer van ‘Luther’:

Credits

regie: Eric Till
cast: Joseph Fiennes, Alfred Molina, Jonathan Firth, Claire Cox, Bruno Ganz en Sir Peter Ustinov
jaar: 2003
genres: Drama, Biografie
taal: Engels, Nederlands ondertiteld.

Nb. Ondanks  verschillende pogingen is onze Werkgroep Film er niet in geslaagd de rechthebbende op de vertoning van deze film te achterhalen. Indien de rechthebbende zich bij ons meldt, zullen wij graag alsnog de auteursrechten voldoen.

DI 22.11.2022

Deuren open: 19:30 uur
Aanvang: 20:00 uur

Prijs inclusief consumptie
€ 10 (regulier) | € 7,50 (Vrienden) 

Laat je Facebook vrienden weten dat je gaat.