Expositie Willemijn Gimbrère

Kleuren vol stemmingen en een intrigerende vormgeving: dat kenmerkt het werk van beeldend kunstenaar Willemijn Gimbrère. In Podium De Vlam zijn op dit moment acht werken te bewonderen, tot januari. Zondag 13 november en zondag 18 december is de kunstenaar van 14.00 – 16.00 uur aanwezig om bezoekers te ontvangen en werken toe te lichten. Toegang is vrij.

Willemijn Gimbrère is eigenzinnig en volgt haar eigen lijn. Ze heeft een geheel eigen stijl ontwikkeld, herkenbaar aan een warme kleurzetting, abstract en intrigerend door het gebruik van licht en donker. “Over het algemeen begin ik met kleuren, niet met een specifiek onderwerp. En als de kleuren op het doek zijn, dan zie ik ineens iets gebeuren. Dan komt er iets naar voren waarvan ik denk: daar gebeurt iets. En daar bouw ik dan op voort.”

Ontwikkeling

Zo’n 20 jaar geleden leerde Willemijn Gimbrère schilderen, eerst aquarel-technieken maar dat beviel niet. Acryl daarentegen gaf meer mogelijkheden om die werken te maken, die Willemijn voor ogen had. Later bekwaamde ze zich ook nog in olieverf-technieken en verbreedde daarmee haar palet als autodidact. Ze exposeerde bij diverse galeries in binnen- en buitenland, waaronder Duitsland, Frankrijk, Zweden en Spanje.

Willemijn Gimbrère maakte als kind al ontwerpen voor kleding. Ze ontwikkelde zich tot coupeuse in het luxe segment damesmode en werkte onder meer voor clientèle in Amsterdam-Zuid. Daarnaast maakte ze replica’s van antieke poppen die zij zelf goot en beschilderde. Later werkte zij 12 jaar als schoonheidsspecialist en gaf behandelingen in acupressuur en voetzonereflexologie. Ze verdiepte zich ook in Japanse geneeswijzen en behaalde de titel Reiki master.

ZO 13.11.2022
ZO 18.12.2022

Kunstenaar aanwezig: 14.00 – 16.00 uur

Prijs
0,-