Inspiratiesessie “De 3 principes” door Marlies Leenaers

De 3 principes: een frisse kijk op het ontstaan van de menselijke ervaring

We denken vaak dat hoe we ons voelen bepaald wordt door de omstandigheden buiten ons. Maar wist je dat we niet de omstandigheden buiten ons ervaren maar de gedachten die we op dat moment hebben over die omstandigheden. Ofwel de bron van je gevoel zijn je eigen gedachten. De menselijke ervaring komt dus tot stand van binnen naar buiten. Gedachten komen en gaan de hele dag door en dat gaat volledig buiten onze controle om. Hoe dat werkt wordt beschreven met de 3 principes van Sydney Banks of het ‘inside-out paradigma’. 

De 3 principes zijn geen methode of stappenplan om van nare gevoelens af te komen, ze beschrijven slechts hoe het werkt. Ze nodigen uit om uit te zoomen van de persoonlijke beleving van de realiteit, naar hoe die beleving tot stand komt. Ze verwijzen naar de fundamentele universele principes die de menselijke ervaring mogelijk maken. 

Net als bij de zwaartekracht, zijn de 3 principes altijd aan het werk. Je hoeft er niks voor te doen. Door inzicht in hoe de menselijke ervaring tot stand komt ofwel hoe het werkt, kan inzicht ontstaan. 

Een gevolg daarvan kan zijn dat je ervaringen veranderen en het leven makkelijker wordt. Ben je nieuwsgierig geworden naar hoe de menselijke ervaring ontstaat en wil je met mij die kant op kijken, kom dan naar deze inspiratiesessie.

Over Marlies Leenaers

Ass. Prof. Dr. Marlies Leenaers werkt als docent/coach ben bij het Radboudumc. Daarnaast is zij actief als verandercoach: haar belangrijkste drijfveer is mensen aan het denken zetten zodat zij effectiever kunnen worden. Zij hecht eraan om dat altijd in balans met persoonlijke ontwikkeling te houden. Haar aanpak bij coaching is gebaseerd op talent gedreven coaching en positieve psychologie. 

Marlies Leenaers is aangesloten bij de Soroptimistclub Rhenen -Veenendaal e.o. Dit is een serviceclub, waar momenteel ruim 30 vakvrouwen uit Rhenen, Veenendaal en omgeving lid van zijn. Al deze vrouwen zijn werkzaam of werkzaam geweest in zeer uiteenlopende functies en beroepen. 

ZO 16.10.2022

Aanvang: 10:30 uur
Einde: 12:00 uur

Prijs
€ 10,00 (Vrienden € 7,50)

Pinnen aan de deur ook mogelijk; wel graag aanmelden per mail info@podiumdevlam.nl.