Concert: Jelmer de Moed (klarinet) en Rik Kuppen (piano)

Jelmer de Moed – klarinet
Rik Kuppen – piano

Werken van Schumann, Brahms en Berg

Klarinettist Jelmer de Moed combineert zijn passie voor samenspel in kamermuziek en orkest met eigen projecten. Hij zoekt de vernieuwing in interdisciplinaire samenwerkingen en compositie­opdrachten. Jelmer geeft concerten als solist, met orkesten als Phion en Kamerata Zuid, heeft een vast duo met pianist Rik Kuppen en schuift regelmatig aan bij het Animato Strijkkwartet.

Met een eerste prijs op het Prinses Christina Concours, Classic Young Masters Award en de Cultuurfonds Young Talent Award op zak studeerde Jelmer aan het Conservatorium van Amsterdam en de Hochschule für Musik Hanns Eisler in Berlijn. Eind 2019 verscheen de EP ‘Dwaallicht’ waarop hij samen met Rik Kuppen werken van Alban Berg en Robert Schumann speelt. In september 2022 verschijnt zijn debuut-CD met Rik Kuppen bij AVROTROS-Klassiek met werken van Brahms en Schumann. Hij was afgelopen seizoen finalist van de Dutch Classical Talent Award. www.jelmerdemoed.com 

Pianist Rik Kuppen is een veelbelovende, jonge solist en kamermusicus. Veelvuldig te horen op het podium en onderdeel van vernieuwende, succesvolle ensembles is hij 1e prijswinnaar van het Prinses Christina Concours, finalist van het YPF en volgde hij het Dutch Classical Talent traject, waar hij werd omschreven als een ‘kleurenvirtuoos’. Hij vormt al jaren een vast duo met klarinettist Jelmer de Moed. Ze waren te gast in het onderdeel ‘jonge helden’ van het programma Podium Witteman. In december 2019 debuteerden ze op het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht van Janine Jansen en in maart 2022 speelden ze op het Schiermonnikoog Jong Talent Festival. Ook speelden ze in de finale van de Grachtenfestival Conservatorium Concours en maakten ze concertreizen naar Mexico, Slovenië en Kroatië. www.rikkuppen.nl

Het duo reist tussen Den Haag en Berlijn, waar ze lessen volgen bij Ellen Corver, Naum Grubert en Martin Spangenberg.

ZA 08.10.2022

Deuren open: 19:30 uur
Aanvang: 20:00 uur

logo-korenwinde

Prijs
€ 20

t/m 18 jaar gratis
19-26 jaar € 15