Film: The Father

Op dinsdag 6 september draait er weer een film in Podium De Vlam, Beukenlaan 2 in Rhenen: ‘The Father’. Een film die niet alleen gaat over de gevolgen van dementie, maar het je ook laat ervaren. De zaal is open om 19.30 uur en de film begint om 20.00 uur. Kaartjes zijn 10 euro. U kunt deze bestellen via de link rechtsboven of betalen met pin bij de entree.

Voor Anthony is niet meer duidelijk wat echt is en wat zich in zijn hoofd afspeelt. We beleven het verhaal door zijn ogen en voelen zijn verwarring. Zijn vertrouwde omgeving blijkt niet meer zo vertrouwd.

De briljante vertolking van Anthony Hopkins (The Silence of the Lambs, The Two Popes) laat je geen moment los. Olivia Colman (The Crown, The Favourite) als zijn dochter Anne, maakt zowel haar onmacht als haar liefde tastbaar.

De film laat je een beetje ervaren hoe verwarrend dementie kan zijn. Gedurende de film verandert de omgeving, soms maar in kleine details zoals in de inrichting. De hoofdrolspeler begroet zijn dochter, die er soms ineens heel anders uitziet. 

Hopkins verbluffende acteerprestatie leverde hem zijn tweede Oscar voor Beste Acteur op. Regisseur Florian Zeller won de Oscar voor Beste Bewerkte Scenario. Hij verfilmde zelf zijn gelauwerde toneelstuk dat, onder andere, op het West End en Broadway te zien was.

Bekijk hier de trailer van ‘The Father’:

Credits

regie: Florian Zeller
cast: Anthony Hopkins, Olivia Colman en Mark Gatiss
jaar: 2020
genres: Drama
land: Verenigd Koninkrijk / Frankrijk

DI 06.09.2022

Deuren open: 19:30 uur
Aanvang: 20:00 uur

Prijs inclusief consumptie
€ 10 (regulier) | € 7,50 (Vrienden)