Opening expositie Hans Oude Luttighuis

Opening expositie Hans Oude Luttighuis

Hans Oude Luttighuis maakt impressionistische prints van scenes uit het mooie Rhenen. De opening van zijn expositie is op zondag 10 juli om 12.00 uur in Podium De Vlam aan de Beukenlaan 2 in Rhenen. Entree gratis. De kunstenaar is er dan zelf uiteraard bij om zijn werken en werkwijze toe te lichten.

Rhenenaar Hans Oude Luttighuis houdt zich in zijn vrije tijd graag bezig met fotografie, schilderen en tekenen. En hij combineert deze vormen tot iets wat een genre op zichzelf genoemd kan worden: “impressionistische prints”. Hans: “Op basis van een foto ontwikkel ik een print op doek die op grote afstand op een foto lijkt, maar die eigenlijk niets meer met een foto te maken heeft. Zoals bij de impressionisten bestaat het geheel uit een vereenvoudiging van het werkelijke beeld, in dit geval in de vorm van kleurvlakken. Deze vlakken lijken van dichtbij een verwrongen werkelijkheid, maar op afstand vormt het geheel een realistische weergave. Persoonlijk vind ik het een bijzonder effect.”

Impressies van Rhenen

Hans maakt vooral prints van scenes die hij tegenkomt tijdens het wandelen in Rhenen en omstreken. “De laatste jaren heb ik tijdens wandelingen in en rond ons mooie Rhenen veel foto’s gemaakt. Ik heb die foto’s bewerkt tot impressionistische prints. Door de technieken die ik daarbij toepas kan ik zonder kwaliteitsverlies tot op groot formaat – 2 x 1 meter is geen uitzondering – werken, maar ik maak ook kleinere formaten. Je krijgt daardoor een originele impressie van Rhenen aan de muur.”

Opening en aanwezigheid kunstenaar

De opening van zijn expositie is op zondag 10 juli om 12.00 uur in Podium De Vlam aan de Beukenlaan 2 in Rhenen. De kunstenaar is er dan zelf uiteraard bij om zijn werken en werkwijze toe te lichten.

Ook op zondag 28 augustus 12.00 – 14.00 uur en op zondag 11 september van 12.00 – 14.00 uur zal Hans Oude Luttighuis aanwezig zijn om te vertellen over zijn werken en vragen te beantwoorden.

ZO - 10.07.2022

Toegang expositie: tijdens activiteiten

Prijs
0,-