Openingsfeest Podium De Vlam

Podium De Vlam: een bekend gebouw, maar een kersverse organisatie. Graag stellen wij ons aan je voor op zondag 12 juni tijdens ons openingsfeest!

Het programma is een etalage van al het moois dat Podium De Vlam te bieden heeft. Met optredens van musici die klassiek, jazz en wereldmuziek brengen. Met korte pitches waarin we het programma van het nieuwe seizoen met je delen. En als kers op de taart een optreden van auteur en wetenschapsjournalist Jaco Berveling n.a.v. zijn nieuwe boek ‘De man met de ijzeren schedel’.

Programma

13.00 uur            Inloop met muzikale omlijsting door BACHZONDERPRUIK

                           Een jazztrio dat Bach speelt – maar niet per sé zoals het hoort 😉

13.30 uur            Welkom door bestuur en doorkijkje naar seizoen 2022 – 2023

14.00 uur            Officiële opening door burgemeester Hans van der Pas

14.10 uur            Mini-optreden Duze NomShikaShika (uitgebreid concert in de ochtend!)

                          Swingende zang in Zuid-Afrikaanse traditionele a capella stijl

14.30 uur            Lezing en gesprek Jaco Berveling, “Wondermensen, een fascinatie”

Auteur en wetenschapsjournalist Jaco Berveling vertelt over zijn research en boek “De man met de ijzeren schedel” (ook te koop!). Daarin schetst hij vijf Nederlandse wondermensen. Allemaal artiesten die lang geleden optraden met hun afwijking, hun rariteit, hun wonder. Een reus, een heel klein mens, een man met een ijzeren schedel. Wat fascineert ons nog altijd in zulke mensen? 

15.30 uur            Pauze met live muziek door BACHZONDERPRUIK

                          Benedenzaal: handmassages

                          Terras buiten: hapjes en drankjes

16.00 uur           Optreden door gerenommeerd cellist Detmar Leertouwer

                          Op ons openingsfeest speelt topcellist Detmar Leertouwer een ontroerend stuk                            van de Australische Peter Sculthorpe: “Requiem for Cello Alone”. 

16.30 uur            Afsluiting; glaasje en hapjes

                          Mogelijkheid om de vilt-expositie te bekijken van Ria van den Braak

Thema

Het thema van ons openingsfeest is ‘Mens, laat je verwonderen’. Podium De Vlam heeft niet voor niets als pay-off: ontdekken – bezinnen – ontmoeten. Wij zijn mateloos gefascineerd door mensen, hun kunsten en culturen. Daarom willen we door middel van (podium)kunst, wetenschap en spiritualiteit een programma bieden dat bijdraagt aan nieuwe inzichten, zelfontwikkeling en ontmoeting.

De man met de ijzeren schedel

 

De man met de ijzeren schedel

Wij mensen zijn wonderlijke wezens. Fysiek, mentaal, spiritueel. Onze genen en onze geboortegrond bakenen onze mogelijkheden af. Onze vrije wil en innerlijke drijfveren brengen ons juist voorbij grenzen. We ontwikkelen onszelf, onze culturen, verbinden ons met andere denkwijzen en gewoonten, we staan niet stil.

Wie is die wonderlijke mens? Wie ben ik en wie wil ik zijn? In je persoonlijke zoektocht maak je kennis met nieuwe horizonten en denkwijzen en je laat soms oude gedachten of patronen los. Je ontdekt schoonheid en creativiteit, soms op een manier die je van huis uit nooit kende. Podium De Vlam is de herberg op jouw persoonlijke reis. 

ZO 12.06.2022

Aanvang: 13:00 uur
Einde: 17.00 uur

Prijs
GRATIS