Concert koor Duze NomShikaShika

Duze NomShikaShika: eigentijds koor in de Zuid-Afrikaanse traditionele a capella stijl

Misschien heeft u dit bijzondere koor al eerder gezien in de Vlam: twee keer eerder was Duze NomShikaShika al te gast om de unieke sfeer neer te zetten van de Zuid-Afrikaanse traditionele zang. En met succes!

Op 12 juni 2022 komt het Nederlandse koor Duze NomShikaShika met plezier terug en brengen zij authentieke zang in de Zuid-Afrikaanse talen en met beweging. Laat u meenemen in de meeslepende energie van deze muziek.

Krachtige liederen

Ontstaan in de jaren ’80 in de anti-apartheidsbeweging met freedom songs, nu een koor dat de eigentijdse liederen brengt in de Zuid-Afrikaanse traditionele a capella stijl. Ze zingen ritmisch uitdagende nummers, strijdliederen, bruiloftsliederen, religieuze liederen en liederen over het (harde) dagelijkse leven. Met deze krachtige liederen brengt het koor Duze NomShikaShika de energie van deze Zuid-Afrikaanse muziek in Nederland.

Zingen voor Mandela

Duze NomShikaShika heeft zijn wortels in de maatschappelijke beweging van de politieke vrijheidsstrijd van de jaren ’80. Het koor was onder andere geïnspireerd door het cultuurfestival CASA (Culture in Another South Africa) van 1987 in Amsterdam, waar meer dan 300 Zuid-Afrikaanse artiesten droomden over de cultuur in een vrij en democratisch Zuid-Afrika. Ook heeft Duze de eer gehad te zingen voor Nelson Mandela toen hij Nederland bezocht in 2002.

Nu heeft het koor de beweging gemaakt van de politiek-maatschappelijke liederen naar sociaal-culturele liederen met als belangrijkste thema: je thuis voelen in het nieuwe Zuid-Afrika. Het koor blijft zich vernieuwen en zingen omdat deze Zuid-Afrikaanse liederen fantastisch zijn om te zingen!

Verbondenheid

Duze NomShikaShika wil de verbondenheid met de mensen in het huidige Zuid-Afrika laten zien en het Nederlandse publiek meenemen in de energie en passie van de Zuid-Afrikaanse traditionals. Op 12 juni is het thema dan ook: vanuit jezelf verbinding maken met de ander en de wereld om je heen vanuit warmte en vanuit wat nodig is.

Vast ‘proeven’? Kijk en luister naar Duze-zangmomenten op https://duze.nl/kijk-en-luister/

ZO 12.06.2022

Aanvang: 10:30 uur
Einde: 12:00 uur

Prijs
€ 12,50 (Vrienden € 10,-)

Pinnen aan de deur ook mogelijk; wel graag aanmelden per mail info@podiumdevlam.nl.