Film: La Belle Époque

Op dinsdag 5 april draait er weer een film in Podium De Vlam, Beukenlaan 2 in Rhenen: ‘La Belle Époque’. Deze film wordt samen met Bibliotheek ZOUT georganiseerd. De zaal is open om 19.30 uur en de film begint om 20.00 uur. Kaartjes zijn 10 euro.

Het huwelijk van zestigers Victor (Daniel Auteuil) en Marianne (Fanny Ardant) is uitgeblust. Maar het krijgt mogelijk een nieuwe impuls wanneer Victor de succesvolle zakenman Antoine ontmoet. Die laat hem kennismaken met een nieuwe en unieke manier van entertainment. Antoines bedrijf biedt zijn cliënten namelijk de kans om door een combinatie van slimme trucages en het naspelen van gebeurtenissen terug in de tijd te gaan, naar een moment van keuze. Victor besluit de meest memorabele week uit zijn leven te herbeleven, de week waarin hij zijn grote liefde Marianne voor het eerste ontmoette, veertig jaar eerder.

Waardering
Recensenten waren vol waardering over de film. Zo schreef VPRO Cinéma: “Komisch drama van Bedos (die ook het scenario schreef) is prettig vilein, zegt ondertussen verstandige dingen over de liefde en ouder worden, en is lang niet zo voorspelbaar als je na bovenstaande plot misschien zou denken.”

Credits
regie: Nicolas Bedos
cast: Daniel Auteuil, Guillaume Canet, Doria Tillier, Fanny Ardant, Pierre Arditi
jaar: 2019
genres: Komedie, Drama
land: Frankrijk

DI 05.04.2022

Deuren open: 19:30 uur
Aanvang: 20:00 uur

Prijs inclusief consumptie
€ 10 (regulier) | € 7,50 (Vrienden)