Film: Adam

Regie: Maryam Touzani
Met: Lubna Azabal, Nisirine Erradi, Douae Belkhaouda, Aziz Hattab
Speelduur: 98 minuten
Land: Marokko

Taal: Marokkaans-Arabisch, Tamazigh

Op dinsdag 8 maart draait er weer een film in Podium De Vlam, Beukenlaan 2 in Rhenen: ‘Adam’. Deze film is onderdeel van het programma van Vrouwendag in Rhenen (www.vrouwendagrhenen.nl) en wordt samen met Amnesty Rhenen georganiseerd. 

ADAM is het speelfilmdebuut van regisseur Maryam Touzani, die ook het script schreef. De film is ‘een mooie, ingetogen ode aan solidariteit en moederschap’ (VPRO) en vertelt hoe twee vrouwen elkaar een toekomst bieden in het Marokko van nu.

Alleenstaande moeders in Marokko

In Casablanca gaat de zwangere, ongetrouwde Samia (Nisrin Erradi) van deur naar deur op zoek naar een dak boven haar hoofd. Wanneer ze aanklopt bij Abla (Lubna Azabal, INCENDIES) blijft ook haar deur in eerste instantie gesloten. Maar als weduwe en alleenstaande moeder van de 8-jarige Warda, weet Abla hoe moeilijk het leven in Marokko kan zijn en laat de jonge vrouw uiteindelijk toch toe. Geleidelijk vinden ze steeds meer steun bij elkaar en gaat Samia aan de slag in Abla’s bakkerij. Samen bakken ze de heerlijkste Marokkaanse lekkernijen.

ADAM ging in 2019 op in première op het Filmfestival van Cannes, waar de film werd geselecteerd voor Un Certain Regard. Op het Internationaal Filmfestival van Rotterdam (IFFR) werd de film omarmd door het publiek met een score van maar liefst 4.6 (van 5) in de publiekspoll.

Tijden en kaarten

Kijk op www.podiumdevlam.nl bij de ‘Agenda’ voor meer informatie over de film en kaartjes. Podium De Vlam is te vinden aan de Beukenlaan 2 in Rhenen. Dinsdag 8 maart is de zaal open om 19.30 uur en de film begint om 20.00 uur. Pinbetaling mogelijk. Op www.vrouwendagrhenen.nl vindt u het hele programma van Vrouwendag Rhenen op 8 maart.

DI 08.03.2022

Deuren open: 19:30 uur
Aanvang: 20:00 uur 
Eindtijd: 22.15 uur

Prijs inclusief consumptie
€ 10 (regulier) | € 7,50 (Vrienden)