Totaal van slag!

Samen muziek maken!

Op zondag 6 maart is er van 10.30 – 12.00 uur een muzikale bijeenkomst in Podium De Vlam aan de Beukenlaan 2 in Rhenen. Muziekdocent Christine Schukking van percussie onderwijs ‘Totaal van Slag’ zal een percussie workshop komen verzorgen. Tijdens deze unieke workshop word je meegenomen in het prachtige klankenspectrum van het rijke percussie-instrumentarium.

Niet iedereen weet wat percussie-instrumenten zijn, daarom hier een simpele uitleg. Op sommige percussie-instrumenten kun je slaan met je handen of met stokken (bijvoorbeeld: djembé of steeldrum). Anderen klinken uit zichzelf (bijvoorbeeld: schudders of claves). Over de hele wereld zijn er veel verschillende soorten. Uiteraard zullen we ons beperken tot een aantal, zoals hieronder beschreven.

Muzikale verbinding

We gaan onder andere spelen op een cajon (kist). Dit instrument bespeel je met je handen. Het is niet moeilijk te leren en je kunt er hele mooie drumritmes op spelen. Door de cajon te combineren met bijvoorbeeld de gankoqui-bel uit West-Afrika en maracas uit Cuba, ontstaat er een prachtig samenspel. Lukt het jou om je eigen partij te blijven spelen zodat deze past bij de anderen? Samen werken we aan een muziekstuk en wisselen we regelmatig van instrument om alles te kunnen ervaren. Een swingende workshop waarbij de muziek ons verbindt. 

Reserveren en kaarten

Reserveren voor deze workshop is noodzakelijk, bij voorkeur vóór 3 maart. Meld je aan via info@podiumdevlam.nl. Kaarten kun je met de pin betalen aan de kassa. Kijk voor meer informatie op www.podiumdevlam.nl bij de ‘Agenda’.

Kijk ook op de website van Christine Schukking: https://totaalvanslag.nl/ of bezoek haar Facebookpagina https://www.facebook.com/totaalvanslag.nl/. 

ZO - 06.03.2022

Deuren open: 10:00
Aanvang: 10:30
Eindtijd: 12:00

Prijs
€ 10,- (Vrienden € 7,50)