Expositie Jeanet Benne: textielkunst

Van zondag 26 november t/m 21 januari is in Podium De Vlam de expositie van Jeannet Benne te bewonderen. Haar ‘textielerij-en’ zijn een kleurrijk geheel van stoffen en materialen, geïnspireerd door de natuur.

Bij binnenkomst in de woonkamer van Jeanet Benne vallen meteen de kleurige textielschilderijen op die de ruimte vullen, een feest voor het oog. Naast haar werk als verpleegkundige was Jeanet altijd bezig met breien en handvaardigheid. Omdat ze wel eens wat anders wilde, volgde ze een workshop textiele werkvormen. Hiermee begon Jeanet haar naaldkunst. Een bevriende kunstenaar zag haar werk en stimuleerde haar hierin verder te gaan.

 

 

 

 

 

 

Jeanet won in 2013 tijdens de jubileumtentoonstelling de publieksprijs  ‘Met de Trek(k)er op uit’ een afbeelding van een werkende trekker op het land in de Hoekse Waard waar ze woonde. De bijbehorende houten lijst is gemaakt van een oude staldeur.

Jeanet noemt haar werk textielerij-en. Ze gebruikt natuurlijke materialen zoals stof, wol , zijde etc.  Door de diversiteit van stoffen/kleuren/materialen naast en door elkaar te gebruiken, brengt Jeanet natuurlijke sferen tot uitdrukking en ontstaat er een eigen beeldtaal. Grotendeels geïnspireerd door de natuur. De lijsten om haar werken hebben een eigen verhaal.

Sinds 2013 woonachtig in Rhenen, heeft Jeanet al verschillende malen geëxposeerd:

2013 Galerie ‘De zilveren schoen te Piershil ‘, Water

2013 Jubileum tentoonstelling n.a.v. het 40 jaar Hoeksche Waards Landschap te Numansdorp

2017 Bieb Renswoude, overzichtstentoonstelling

2018 Gemeentehuis te Rhenen, ‘ Stofuitdrukking ‘

2018 Beeldend Veenendaal

ZO 26.11.2023 t/m
21.01.2024

Toegang tijdens activiteiten

Prijs
0,-