Workshop Creatief met kerstballen

Kerstballen kopen, weggooien of toch maar weer ophangen terwijl je het kleurtje zo zat bent… Met wat nagellak en een bakje water komt er een mogelijkheid bij. Kerstballen opleuken! Doe mee in de workshop ‘Creatief met kerstballen’ op zondagochtend 3 december 10.30 uur in Podium De Vlam, Beukenlaan 2 Rhenen.

Begin oktober liggen de pepernoten in de winkel, begin november worden de tuincentra omgebouwd en begin december worden de kerstspullen van de zolder gehaald. Het kan dat je vorig jaar je kerstballen met liefde hebt opgeborgen. Het kan ook zijn dat je alles naar de kringloop hebt gebracht, omdat je dit jaar zo graag nieuwe ballen wilde gaan kopen. Waar je misschien niet aan hebt gedacht, zijn de tientallen manieren om kerstballen te versieren, een persoonlijk tintje te geven of ze in een andere kleur te marmeren.

Aan de slag

In een korte inleiding laat  workshopleider Mirjam van Buuren een aantal ideeën zien om kerstballen te versieren. Daarna legt ze uit hoe je met restjes nagellak kerstballen kunt marmeren. Hierna gaan we zelf aan de slag. Er is een doos kerstballen en wat nagellak aanwezig.  Je mag ook je eigen spullen meenemen. Het is de bedoeling dat je met een aantal “frisse kerstballen” naar huis gaat. We hopen dat je daar je oude kerstspullen vol enthousiasme van de zolder haalt, meteen aan de slag gaat en beseft dat je veel mooiere dingen kunt maken dan een winkel je kan bieden.

Over de workshopleider

Mirjam van Buuren (61), al jaren woonachtig in Rhenen, is sinds haar geboorte bezig met haar handen. Ze houd van handwerken, knutselen en afbeeldingen bewerken op de pc. Maar ze vind het ook heerlijk om oude spullen te gebruiken voor nieuwe doeleinden. Zo maakt ze van een oude bloempot en een pvc buis een sokkel of van oude t shirts een tuinbeeld. Weggooien kan, maar iets unieks maken is veel leuker!

Kaartjes zijn verkrijgbaar via de oranje knop rechtsboven. De workshop ‘Creatief met kerstballen’ vindt plaats op zondag 3 december 10.30 – 12.00 uur in Podium De Vlam aan de Beukenlaan 2 in Rhenen.

ZO 03.12.2023

Aanvang: 10:30 uur
Einde: 12:00 uur

Prijs € 10,- (Vrienden € 7,50)

Servicekosten:
Online kaartje: € 0,50
Kaartje aan de kassa: € 1,-