Film: The Boat That Rocked

Het is het jaar 1966, rock en pop zijn in opkomst, tot irritatie van de gevestigde orde. De jonge Carl is van school gestuurd. Zijn wanhopige moeder stuurt hem daarom naar zijn peetoom Quentin, in de hoop dat hij een nette jongeman kan maken van de jonge Carl. Maar Quentin leeft voor rock-‘n-roll – want hij is dj bij Radio Rock, een illegale radiopiraat op de Noordzee.

In 1966 was op de BBC slechts 2 uur per week rock ’n roll muziek te horen. Een groep DJ’s bracht daar verandering in. Met Radio Rock slingerden zij vanaf een piratenschip in de Noordzee 24 uur per dag, 7 dagen per week rock ’n roll en pop muziek de ether in. Binnen een mum van tijd groeide de illegale piratenzender uit tot een fenomeen waar maar liefst 25 miljoen mensen, meer dan de helft van de Engelse bevolking, dagelijks naar luisterden. Tot grote irritatie en frustratie van de Britse regering.

Veel muziek uit de sixties

De film geeft een portret van de diverse dj’s op de boot, van het succes dat de zender heeft bij jongeren in Engeland. Dat voedt weer frustratie en woede bij de regering, die alles in het werk stelt om de zender illegaal te verklaren en vervolgens te vernietigen. Dit alles uiteraard ondersteund door heel veel muziek uit de jaren ’60!

De film werd in Engeland matig ontvangen, maar had wel succes in Nederland. Het Nederlandse hospitaal/kerkschip De Hoop IV werd gebruikt als het schip voor de film.

Credits

regie: Richard Curtis
cast: Philip Seymour Hoffmann, Tom Sturridge, Bill Nighy, Nick Frost
jaar: 2009
genre: Muzikale komedie
land: Groot-Brittannië

Trailer:

DI 12.12.2023

Deuren open: 19:30 uur
Aanvang: 20:00 uur

Prijs inclusief consumptie
€ 10 (regulier) | € 7,50 (Vrienden) 

Servicekosten:
Online kaartje: € 0,50
Kaartje aan de kassa: € 1,-

Laat je Facebook vrienden weten dat je gaat.