Opening Expositie Jan Krol

Zondag 17 september om 13.30 uur is de opening van de volgende expositie. De exposant is dit keer Jan Krol die zijn olieverfschilderen toont. Toegang is vrij.

Jan Krol (1943) is kunstzinnig autodidact. Als jongen tekende hij al graag en veel. Zijn vader nam altijd pakken kantoorpapier voor hem mee. Jan wilde graag naar de Kunstacademie, maar helaas, zijn vader stond het niet toe. Het werd een studie geneeskunde. En zo ontwikkelde Jan Krol zich tot internist-luchtvaartgeneeskunde bij het Aeromedisch Instituut – Soesterberg / TNO-TM. Daar werkte hij tot 2008 en had daar onder meer bemoeienis met de gezondheid van astronauten zoals André Kuipers. 

Het tekenen verdween door zijn werk meer naar de achtergrond. Wel pakte hij fotografie op en volgde cursussen. Er volgden veel mooie natuurfoto’s, met name op de Waddeneilanden.

Na zijn pensionering kon hij het tekenen en schilderen weer oppakken. Hij begon met olieverf maar is ook gaan experimenteren met aquarel en waskrijt. Olieverf heeft wel zijn voorkeur: textuur, reuk, dik en dun aan te brengen. Zijn onderwerpen zijn portretten, landschappen, bloemen: figuratieve kunst. Jan Krol exposeerde eerder in kerken, zorginstellingen en andere openbare gebouwen. Hij werkte ook in opdracht, o.a. portretten.

De werken van Jan Krol zijn te bewonderen van 17 september t/m 19 november in Podium De Vlam, Beukenlaan 2 Rhenen. Opening is 17 september 13.30 uur, open tot 16.00 uur die middag. Op zaterdag 14 oktober is Jan Krol ook aanwezig om met bezoekers in gesprek te gaan, van 12.30 – 14.30 uur. Verder is de expositie tijdens activiteiten te bezichtigen.

ZO 17.09.2023

Opening: 13.30 – 16.00 uur

Prijs
0,-